Cocosa oppskrifter - kokosboller og energidrikk

En god matolje m frst og fremst tle varme. Det gjr ikke flerumetta planteoljer som steikeoljer og margarin. Det gjelder bde soya, mais, oliven og raps. Under steiking vil disse oljene omdannes til transfett. Steikeoljer og margariner er dessuten hovedrsaken til at vi fr i oss for mye omega 6 i forhold til omega 3.

Cocosa kokosnttolje kan bde brukes til steiking, til baking, i smooties og som ingrediens i ulike matretter. Kokosolje har hyt innhold av metta fett. Metta fett omdannes ikke til transfett under varmebehandling. Den tler dermed bde lys og varme uten bli delagt. Meg og flere har oppdaga at kokosfett er en lettvindt og smart mte ke fettinntaket p. Ta deg en skje eller to ved siden av et mltid eller bland oppi under matlaginga. Hvis du ikke syntes kokossmaken er noe srlig, kan du velge Cocosa Pure, den er fri for lukt og smak.

I de nrmeste dagene vil du finne en eller to kokosoppskrifter p bloggen hver dag. I dag: Energidrikk og kokosboller.

Energidrikk:
Kokos er en smart ting blande i energidrikken. Mulige ingredienser er:
Blbr, Cocosa Extra Virgin, kokosmelk, linfrolje, mandler eller fr uten skall (kjrt i blender)

Cocosa-boller:
Ingredienser:
250 g Cocosa Extra Virgin
200 g mrk sjokolade uten melk ( 86 eller 70 % )
2 egg (kan slyfes)
2 dl sukrin eller bjrkesukker
3 s sterk kaffe
100 g puffa ris

Framgangsmte:
Smelt Cocosa og sjokolade sammen p svak varme. Avkjl. Pisk eggedosis av egg og sukrin/bjrkesukker. Rr inn kaffe og Cocosa/sjokolade. Ha i puffa ris og bland forsiktig. Bruk skje og form boller som legges p matpapir. Avkjl og sett inn i kjleskap.


http://www.soma.no/subdet6.htm

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits