Cocosa oppskrifter - kokosboller og energidrikk

En god matolje må først og fremst tåle varme. Det gjør ikke flerumetta planteoljer som steikeoljer og margarin. Det gjelder både soya, mais, oliven og raps. Under steiking vil disse oljene omdannes til transfett. Steikeoljer og margariner er dessuten hovedårsaken til at vi får i oss for mye omega 6 i forhold til omega 3.

Cocosa kokosnøttolje kan både brukes til steiking, til baking, i smooties og som ingrediens i ulike matretter. Kokosolje har høyt innhold av metta fett. Metta fett omdannes ikke til transfett under varmebehandling. Den tåler dermed både lys og varme uten å bli ødelagt. Meg og flere har oppdaga at kokosfett er en lettvindt og smart måte å øke fettinntaket på. Ta deg en skje eller to ved siden av et måltid eller bland oppi under matlaginga. Hvis du ikke syntes kokossmaken er noe særlig, kan du velge Cocosa Pure, den er fri for lukt og smak.

I de nærmeste dagene vil du finne en eller to kokosoppskrifter på bloggen hver dag. I dag: Energidrikk og kokosboller.

Energidrikk:
Kokos er en smart ting å blande i energidrikken. Mulige ingredienser er:
Blåbær, Cocosa Extra Virgin, kokosmelk, linfrøolje, mandler eller frø uten skall (kjørt i blender)

Cocosa-boller:
Ingredienser:
250 g Cocosa Extra Virgin
200 g mørk sjokolade uten melk ( 86 eller 70 % )
2 egg (kan sløyfes)
2 dl sukrin eller bjørkesukker
3 s sterk kaffe
100 g puffa ris

Framgangsmåte:
Smelt Cocosa og sjokolade sammen på svak varme. Avkjøl. Pisk eggedosis av egg og sukrin/bjørkesukker. Rør inn kaffe og Cocosa/sjokolade. Ha i puffa ris og bland forsiktig. Bruk skje og form boller som legges på matpapir. Avkjøl og sett inn i kjøleskap.


http://www.soma.no/subdet6.htm

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits