Bedre fordøyelse med Gelatin!

Kilde bilde med oppskrift på kjøttkraft : http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=672


Jeg skal ta for meg gelatin mer utfyllende seinere, men foreløpig en liten artikkel.

Gelatin er utvunnet fra knokler og bein til dyr og fisk. Det innerholder 90 % animalsk protein og 10 % vann.

Gelatin brukes blant annet til å lage gele, men næringsmiddelet kan også brukes som et kosttilskudd.

I tidligere tider var det mye vanlig å bruke kraft fra beina til dyra for å lage supper, sauser, gryteretter ol. I dag lager vi oftest kraft til spesielle anledninger, og hverdagen glemmes. Da kan gelatinpulver være løsninga. gelatinpulver finner du i bakeavdelinga i alle dagligvareforretninger.

Jeg leste i bladet Mat og Helse at Gelatin bedrer opptak og fordøyelse av fett og protein, og er dermed ikke bare gunstig, men svært viktig, for deg som går på et lavkarbokoshold med mye animalsk fett og protein. Fant et innlegg om temaet på sida deres:

http://www.matoghelse.no/mat/2005/02/01/kraft-i-bein-og-armer.aspx

Jeg har sjøl merka bedring i fordøyelsen etter inntak av gelatin. Aller helst bør en spise det regelmessig, men det funker også for å rette opp i systemet når det behøves. Jeg opplever også at matbehovet mitt synker ved daglig inntak av gelatin  i større doser. Målet er en halv til en pakke om dagen. Jeg har ingen annen forklaring enn at fordøyelsen og dermed opptak av fett og protein forbedres, slik at jeg tar opp mer av næringa i maten. Jeg har tidligere vært en av de som har slitt med å ta opp vitaminer, mineraler og næringsstoffer, men som etter innføring av lavkarb-høyfettkosthold opplever at kroppen tar opp mye mer næring og jeg har dermed oppretta en høyere og mer stabil vekt. Jeg skal ta opp dette temaet seinere. Men til saken: 7 kroner dagen for en pakke gelatin, senker det totale matbudsjettet. Kroppen føles generelt bedre og friskere.

 

Slik gjør du:

- Kok opp litt vann

- Hell i kopp

- Hell gelatinpulver oppi koppen (Tips; ha vannet oppi først og strø gelatinen i midten, da fester mindre av gelatinen seg til kanten av koppen)

- Rør godt rundt

- Drikk ned

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits