Fra bunn: Gryterett: Tunfisk i karriMin gode vennine Aurora, anbefalte meg boksen "Tunfisk i karri". Den koster ca. 10 kroner og fåes i en god del matvareforretninger. Tunfisk er svært billig, tunfisk i vann koster kun 5 kroner. Tunfiskbokser kan fåes lagt i vann, olje eller i gele. I tilegg har vi også denne tunfisken i karri. Jeg kjøpte meg to bokser + en pose salat og blanda sammen. Grei turmat.

Nei, detta må jeg lage sjøl, tenkte jeg. Kikka på innholdsfortegnelsen og fant fram i skapet: den feiteste kokosmelka (gjerne økologisk), rå peanøtter, karri, pepper, fersk chilli og chillikrydder, Herbamare Urtesalt og hodekål + korianderblader fra kjøkkenhagen.

Slik gjorde jeg det:

- Kokte kokosmelk ( blanda en boks med fett og saft, og en boks kun med fettet - det tjukke hvite)

- Hadde oppi tre bokser tunfisk

- Strimla hodekål med ostehøvel (smart kvep pappa har lært meg!)


- Lot alt småkoke en stund

- Hadde oppimassekarri, en rød chilli med frø, smakte til med Herbamare Urtesalt, nykverna pepper og kverna chillipepper. Jeg pressa sitrondråper oppi, smakte til slik at det blei passe. For husk: det aller viktigste når en lager mat er

1. Ikke være redd for å bruke godt med fett.

2. Ikke være redd for å smake underveis.

3. Lage litt ekstra så en har dagen etter.

 

Til slutt: Hakka fersk koriander og persille henta fra blomsterbedet, og hadde oppi.

 

- Serveres med en frisk salat. Kan gjøres enkelt med isbergsalat blanda med økologisk tomat og reddik, eventuelt med noen grønne eplebiter. Husk litt sitrondråper og Extra Vigrin Økologisk Olivenolje.

 

 

Bilde: http://www.dagbladet.no/magasinet/2004/06/19/400875.html

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits