Gourmet i hverdagen: Rødvinsmarinerte kantareller med grønn pesto uten ost, soltørka tomater, avokadosalat og jordbær






Jeg skulle gjerne ha tatt et bilde av middagen, for det så ganske så delikat ut, men da kameraet mitt fortsatt er på reprasjon, får jeg nøye meg med et kantarellbilde henta fra bloggen:  http://www.mrw.no/tilbehor/stekte%20kantareller.html, som så ut som en god matblogg. Vinbilde fra Matsiden.no  : http://smaks-opplevelser.no/om_vin.php

 

Ingredienser:

- Kanatreller

- Basilikumblader

- 2 pk. pinjekjerner fra Den lille nøttefabrikken

- Økologisk Extra Virgin Olivenolje

- Herbamare urtesalt. Nykverna pepper. fersk eller tørka rosmarin og timian.

- Soltørkede tomater

- Noen fedd hvitløk

- 2 avokado

- 2-3 økologiske tomater

- Jordbær

- Sitronsaft/sitron

- En billig vin til marinering. Vin til servering.

- Klarna smør eller Cocosa kokosfett til steiking

 

Slik gjør du:

- Begynn med pestoen:

-  Ha en og en halv til 2 pakker pinjekjerner fra Den lille nøttefabrikken i en kjøkkenmaskin. Ha oppi masse frisk basilikum. Hell på med Økologisk Extra Virgin Olivenolje. Tilsett sitronsaft (helst ferskpressa). Smak til med Herbamare Urtesalt og nykverna pepper. Om ønskelig; hakk hvitløk og ha oppi.

- Vask, rens og steik kanatreller:

- Skyll kanatreller under rennende, kaldt vann. Forsøk å fjerne jord og smuss. Legg deretter kantarellene på ei trefjøl og kutt av det nederste på stilken. Del kanatrellene i mindre biter. Ha i klarna smør eller Cocosa kokosfett for steiking i panne. Steik kanatrellene. Smak til med timian, rosmarin, nykverna pepper og herbamare urtesalt.

- Rødvinsmariner gjerne kanatrellene med en billig rødvin. "Boheme" til 77 kr. kan anbefales.

- Lag avaokadosalat

- Mos avaokado og del økologisk tomat i små biter. Bland sammen. Ha i en del sitronsaft, litt Herbamare urtesalt og nykverna pepper.

- Dekk bord, legg på fat og server vin

Dekk bord med røsslyng i vase og stearinlys. Ha kanatreller, soltørka tomater, pesto og avokadosalat på fat. Pynt pesto og avokadosalat med noen jordbær eller bringebær og basilikumblader. Ha gjerne noen jordbær på et lite fat til småspising underveis. Retten er mektig, så det kan være godt med noe friskt til.

Hell i vin. Jeg kan anbefale Tenuta Monticello til 98 kr. Frisk, fyldig og velsmakende.

Tørstedrikk: Vann med isbiter og sitronskiver.

 

Bon Apetit!

Én kommentar

Aurora

01.sep.2011 kl.15:10

Jeg vil komme på middag!

Skriv en ny kommentar

hits