Middagsmat

Gourmet i hverdagen: Rødvinsmarinerte kantareller med grønn pesto uten ost, soltørka tomater, avokadosalat og jordbær

 Jeg skulle gjerne ha tatt et bilde av middagen, for det så ganske så delikat ut, men da kameraet mitt fortsatt er på reprasjon, får jeg nøye meg med et kantarellbilde henta fra bl...

Fra bunn: Gryterett: Tunfisk i karri

Min gode vennine Aurora, anbefalte meg boksen "Tunfisk i karri". Den koster ca. 10 kroner og fåes i en god del matvareforretninger. Tunfisk er svært billig, tunfisk i vann koster kun 5 kron...

Fra bunn: Hjemmelaga fiskesuppe med ekte fiskekraft - eksotiske smaker

Jeg er veldig glad i hjemmelaga fiskesuppe. Fiskesuppa mi med torsk, laks, blåkveite og rotgrønnsaker krydra med urtesalt, pepper, fersk dill, fersk ingefær og chilli - slår ann i de fleste...

Trondhjems "Erter, kjøtt og flesk" - godt og mettende

Trondhjems har en hermetikkboks som heter "Erter, kjøtt og flesk". Den består av akkurat det; erter, kjøtt og flesk, hverken mer eller mindre ( bare litt vann og natriumnitritt, sistnevnte har jeg ...

Kantarellfylt fjellørret

1 bekkørret eller fjellørret på 300-400 gram100 g kantareller1 finhakka løk1 neve persille (brennesle eller ryllik kan brukes)1 neve grovhakka umodne hasselnøtter (kan sløyfes)Cocosa kokosolje til ...

Middagstips: Kjøttdeig spedd ut med linfrø + brokkoli

Aurora og jeg laga deilig middag i påska.Kjøttdeig med masse krydder (bla. chilli, basilikum, merian, salt og pepper) og brokkoli. I kjøttdeigen blanda vi knuste linfrø for å spe ut maten med noe f...

Hummus

Hummus:1 boks kikerter eller tørka kikerter (legges i vann i et døgn)2 ss sesamsmør (fåes i helsekost)2 toppa spiseskjeer peanøttsmør/casewsmør/mandelsmør eller ekstra sesamsmør (alt fåes i helseko...

Smakfulle karbonader

Smakfulle karbonader 3 pakker karbonadedeig (kjøttdeig har mer fett, men de blir ikke noe særlig gode) ¼ ts nellik ½ ts muskat 1 ts salt 1 ts pepper 1 finraspa gulrot 1 stor løk eller to små...
hits